});

La zona esportiva i el recinte de l'Esperança són espais cardioprotegits

Amb la finalitat de millorar la supervivència de les persones que pateixen una aturada cardiorespiratòria (ACR) i garantir i reduir el temps de resposta dels serveis d’emergència en cas d’ACR, l’Ajuntament de Gurb ha habilitat dos espais cardioprotegits amb la instal·lació el mes de desembre, d’aparells desfibriladors externs automàtics (DEA). Aquests aparells permeten actuar d’urgència davant una ACR.

Se n’ha instal·lat un a la zona esportiva municipal i l’altra al recinte de l’Esperança. Aquests llocs han estat escollits perquè es consideren espais on existeix un risc evident de parades cardíaques pel nombre i característiques de les persones que s’hi concentren.

L’ús del DEA és senzill, només cal que es segueixin les instruccions que l’aparell va donant. Tanmateix, en els espais cardioprotegits, hi trobareu personal preparat per a utilitzar aquets desfibril·ladors i aplicar les primeres mesures de suport vital bàsic mentre arriben els equips d’emergència. Un total de 16 treballadors municipals i d’entitats usuàries dels equipaments municipals han realitzat el curs de formació en primers auxilis, funcionament del DEA i protocol d’actuació en cas d’emergència.

Documents relacionats